Aapomikko Matti

Verotiedot julkaistu!

Verotiedot julkaistiin tänään aamulla. Lista näyttää aika tutulta. Ei siinä mitään rahansa ovat ansainneet ja veronsa maksavat Suomeen. Hienoa. 19. eniten pääomatuloina ansainnut henkilö ja 20. eniten tienannut henkilö valitti Lapin Kansassa että kunta ei tue hänen yritystään tarpeeksi.

 

Kun ei Helsingin Sanomatkaan osaa edes esitellä Armas Kristoa niin laitan muutaman linkin. Armashan ensinnäkin asuu aika kaukana Helsingistä. Ja vuonna 2011 hän sai korkeat tulonsa Polarican ja Lapin lihan fuusiossa käytännössä myymällä oman osuutensa lähinnä muutamalle suomalaiselle sijoittajalle. (Intera ja Hartwal Gapital)

 

http://liike.tokem.fi/index.php?option=com_content&view=article&id=112&I... (yrittäjän tarina)

http://www.kaleva.fi/uutiset/pohjois-suomi/armas-kristo-lapin-averiain/6... (juttu siitä että Kristo on lapin äveriäin)

http://www.talouselama.fi/tyoelama/lapin+keisari+jaksaa+yrittaa/a2050795 (Talouselämän juttu Armaksesta muutaman vuoden takaa)

ps. yrittämisessä on riskinsä eikä kunnan tehtävänä ole kantaa yrityksen riskiä...kyllä Armaalla on varaa ''harrastaa'' puunjalostustakin varsinkin kun ”Nyrkkipajasta on kasvanut moderni teollisuuslaitos”.

 

ps.2 en vastusta yritystukia!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän jremes kuva
Juha Remes

Stop kommunismille, kommunismia on se korporaatiokommunismikin. Kaikki yritystuet (mukaanlukien maataloustuet) pitäisi lakkauttaa.

Käyttäjän aapomikko kuva
Aapomikko Matti

Olen eri mieltä! Yrityksiä ja yrittäjiä voidaan tukea yrityksen mm. alkutaipaleella sekä starttirahoin. Mutta tässä tapauksessa tuki olisi kunnalta 4. kerta kun yritys saa tukea. Maataloustuet ovat tukea kuluttajille että maataloustuotteiden hinta olisi niin korkea kuluttajille (kuten maito). Maataloustukien lopettaminen siten että siitä ei kärsisi suomalainen maaseutu ja suomalaiset kuluttajat on vaikeaa. Kannatan maataloustukien lopettamista siten että Maanviljelijät (maatalousyrittäjät) saisivat toimeen tulonsa maataloustuotteita myymällä. Tämä tarkoittaisi elintarvikkeiden hinnan kohoamista aika rajustikin ja vaarana on myös Suomalaisten omavaraisuus, aina ei välttämättä ole ruokaa ulkomailla Suomeen saatavilla. Lisäksi ruuan kuskaaminen ulkomailta ei ole kovin ekologista. Meillä on suomessa saatavilla puhdasta ruokaa ja eläimistäkin välitetään huomattavasti paremmin kuin siellä mistä ruokaa tuodaan. En kannata suomalaisen maataloustuotannon riskeeraamista. Ruoka on tuotettava siellä (Suomessa) missä syödään (Suomessa).

Käyttäjän aapomikko kuva
Aapomikko Matti

Komminismia vastustan jo siitäkin syystä että se ei ole mielestäni edes oikeanlaista sosialismia!

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Kriston firma maksaa toimintatiloistaan kunnalle pienempää vuokraa kuin kunta maksaa lyhennyksinä ja korkoina lainasta, jolla tilat Pellopuulta osti. Ja Kristo on pyytänyt kunnalta uutta 30000€ vuosivuokranalennusta, ja jos ei saa niin aikoo muuttaa rajan taakse.

Yritysten uhkailupolitiikka etoo, aivan hiljan sitä harrastivat pankit.

Käyttäjän aapomikko kuva
Aapomikko Matti

Tuo Pellopuun ja kunnan välinen vuokrasopimus oli hyvä silloin kun se sovittiin. Siinä on vain se ongelma että kuntamaksaa kiinteällä korolla ja Pellopuu oy maksaa 12kuukauden euribor + 2%. Kunta häviää kun euribor on alhaalla ja voittaa kun euribor on korkealla. Tuollainen 2000-luvun alku ja keskivälillä tehty pellopuun tukeminen on mielestäni ymmärrättävää. Mutta en ymmärrä vuosivuokran alennusta tappioiden kattamiseksi. Se ei paranna pitkällä aika välillä yrityksen tilannetta.

Kyllä yksittäisten yrittäjien ja yritysten uhkailu on hirvittävää. Mutta kun saman toimialan useampi toimija tuo esille omasta näkökulmastaan kuten pankit ottivat esille oman näkökulmansa rahoitusmarkkina veroon sen on mielestäni sen sijaan aiheellista ja jopa toivotttavaa.

Toimituksen poiminnat