Aapomikko Matti

Lapsilisät hyvä asia, mutta ei täydellinen.

Kokoomuksen Nuorten Liiton varapuheeheenjohtajan Saul Schubakin facebookkiin kirjoittama viesti. On karua luettavaa. Ei lapsia kannata tehdä lapsilisien takia. Lapsien tekeminen tapahtuu monesti hyvin taloudellisesti ''heikkoon'' aikaa eikä silloin kun ollaan viisikymppisiä ja asunnot ja muut on jo maksettu. Monesti lapsia hankitaan jo opiskeluiden aikana ja aika heti sen jälkeen ja hyvä näin sillä tietoa naisen hedelmällisyydestä. Lapsilisien tarkoitus on siis avustaa  lapsiperheitä elämään tiukassa taloudellisessa tilanteessa joka johtuu siitä, että katsotaan elämää eteenpäin.

Lapsilisässäkin on ongelma mutta pikemminkin se että se maksetaan myös niille joille sillä ei ole merkitystä. Lapsilisien % määrä suhteessa perheen käteen jääviin tuloihin on minimaalinen.

Tässä näette käyrän verotettavista tuloista. Eli tulojajen määrä kasvaa mitä enemmän lähestyt eläkeikää.(kärjistetysti).Onko hyvä vanhempi sellainen jolla on ostaa kaikki mahdolliset vempaimet ja hilavitkuttimet lapselle.

On totta lasta ei tulisi hankkia ellei halua huolehtia siitä. Huolehtiminen ei ole pelkästään rahasta kiinni.

 

Saul Schubakin sanavalinta oli erittäin huono. Asiansa olisi vuinut ilmaista toisinkin. Tukia pitää voida kyseenalaistamaan mutta ei mielestäni tällä tavoin. En hyväksy Saul Schubakin sanavalintaa. Sen sijaan kiitos Antti Häkkiselle nopeasta toiminnasta jos tätä ei olisi tullut olisi ero paperit lähteneet välittömästi. (KNL: jäsenyys).En vaadi Saul Schubakin eroa. Sen sijaan toivon että joko Saul harkitsisi myös facebook kirtoitteluaan jatkoissa tarkemmin tai eroaa kokoomusnuorten liittohallituksesta oma toimisesti.

Tämä kirjoutus on asiallinen ja hyvin aiheellinenkin. On voitava kyseenalaistaa.

T. Aapomikko Matti

Turtolalainen Kokomusnuori

 

ps. on muistettava tämä http://fi.wikipedia.org/wiki/Mahdollisuuksien_tasa-arvo

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän jremes kuva
Juha Remes

"Monesti lapsia hankitaan jo opiskeluiden aikana ja aika heti sen jälkeen ja hyvä näin sillä tietoa naisen hedelmällisyydestä."

Eli kokoomusnuoret säätäisivät lastenteon alle 25-vuotiaille naisille pakolliseksi? ;-)

Käyttäjän aapomikko kuva
Aapomikko Matti

Mielestäni nainen saa tehdä lapsensa koska haluaa ja on siihen mahdollisuus.Se on jokaisen oma asia kuten ehkäisyn käyttö sekä abortti. On mielestäni kuitenkin väärin hankaloittaa nuorten aikuisten vanhemmuutta.

Käyttäjän reijoruotsalainen kuva
Reijo Ruotsalainen

Kun lapsilisät aikanaan kehiteltiin, oli tarkoituksena pienentää lapsen tarvetta kärsiä vanhempiensa taloudellisen tilanteen vuoksi. Tärkeää ei ole, että lapsi saa krääsää. Tärkeää on, ettei lapsella ole puutetta tervellisestä ravinnosta sekä terveydenhuollosta, lapsen tulee pystyä osallistumaan myös maksullisiin harrastuksiin ja nykyään myös internetin käyttömahdollisuus on oleelline osa ihmiseksi kehittymistä. Ei toki ole väärin miettiä miten voisimme parhaalla mahdollisella tavalla varmistaa lapsen oikeudet ihmiseksi kasvamiseen riippumatta vanhempiensa ominaisuuksista. Mutta on täysin väärin kiistää yhdenkään lapsen oikeus ihmiseksi kasvamiseen, kuten herra Schubak esittää.
Lapsilisä ei välttämättä ole paras tapa, mutta on kuitenkin ollut ainakin monelle meistä 60 luvulla köyhien lapsiksi syntyneille selkeästi avuksi kouluruokailun lisäksi kehittyä itsenäisiksi ihmisiksi. Voisi olla hyvä kehittää ja kokeilla uusia parempia tapoja ilman, että vaarannetaan nykyiset hyödyt.
Lapsilisät on päätetty maksaa kaikille samansuuruisina, jotta tulonsiirtojen monimutkaisuus ei pahentuisi vielä lisää. Minusta on ollut järkevää ajatella, että meiltä riittävän rikkailta leikataan tuet pois veroprogressiolla. Tämä koskee myös esimerkiksi hammaslääkäri palkkio korvauksia. Rahojen kierrätys verojen kautta on toki typerää, mutta tarveharkinta byrokratia virkailija-armeijoineen vielä typerämpi.

Käyttäjän aapomikko kuva
Aapomikko Matti

Olen kanssasi hyvin pitkälle samaa mieltä. Pidän lapsilisiä hyvänä asiana. Lapsilisien ongelma ei ole se että pieni tuloiset saavat niitä vaan enemmän se että hyvin tienaavat joille lapsilisällä ei ole merkitystä saavat sen. Nykyinen tapa on byrokraattisesti ja jakokuluiltaan pieni sillä on kaavamainen.

''Kun lapsilisät aikanaan kehiteltiin, oli tarkoituksena pienentää lapsen tarvetta kärsiä vanhempiensa taloudellisen tilanteen vuoksi. Tärkeää ei ole, että lapsi saa krääsää. Tärkeää on, ettei lapsella ole puutetta tervellisestä ravinnosta sekä terveydenhuollosta, lapsen tulee pystyä osallistumaan myös maksullisiin harrastuksiin ja nykyään myös internetin käyttömahdollisuus on oleelline osa ihmiseksi kehittymistä.'' Näimpä! Kaikkien lapsien ei tarvitse mielestäni välttämättä harrastaa ''kalleimpia'' mahdollisia harrastuksia sillä on olemassa erittäin hyviä harrastuksia jotka eivät maksa maltaita.(kuten hyvin moni puolinen partio). Eikä jääkiekkoakaan tarvitse harrastaa kalleimmalla mahdollisella tavalla. Mielestäni jokaisella lapsella tulee olla mahdollisuus kohtuuhintaiseen harrastukseen.

Annan idean niille joille lapsilisille ei ole merkitystä eikä tarvetta. Lahjoita edes osa siitä jollekin järjestölle/säätiölle joka tukee nuoria kuten mm. http://tukikummit.fi/

Toimituksen poiminnat