Aapomikko Matti

Väyrysen ilmoitus ei ollut yllätys...

Paavo Väyrysen ilmoitus asettua ehdolle sekä Europarlamentti vaaleissa että Eduskuntavaaleissa ei ollut yllätys. Olen jo odottanutkin sitä aika kauon aikaa ja odottanut koska se tapahtuu. Tämä tietää että politiikkaa seuraaville mielenkiintoisia aikoja.

 

Tulee mieleen muinaiset ajat kun Kolarilainen Rungrenin Simo odotteli 2007 eduskunnasta pudottuaan varalle että koska Väyrynen vie kansanedustajan valtakirjansa tarkastettavaksi ja aloittaa kansanedustajana olemisen tai ilmoittaa ettei sitä tee. Väyrynen vaati paikkaa ''auringossa'' ja mustassa mersussa eli Valtioneuvoston jäsenyys tai vara tai varsinaisen puheenmiehen paikkaa tai jää Euroopan parlamenttiin. (uhkailua vai ei? ).

 

Väyryselle Eurovaalien ollessa ensin sopii oikein hyvin. Väyrynen on aika vahva läpimenijä Eurovaaleissa. Läpi mennessään ja eduskuntaavaaleissakin läpi mentyään pääsee tekemään valintoja eli: Jos keskusta joutuu oppositioon tai Väyrynen ei saa merkittävää paikkaa (puhemies/valtioneuvosto) voi jatkaa aivan hyvin Euroopan parlamentissa.

 

En sano Väyrystä vanhaksi sillä tarpeeksi moni sen jo tekee mutta isänsä jalan jäljillä (jos elää yhtä pitkään) hän voi toimia politiikassa viellä pitkään. Väyrynen voisi kyllä mielestäni jäädä ansaituille eläkepäiville (yrittäjänä) mutta näköjään Väyrysellä on vaikea jäädä sivummalle.

 

Toivotan Väyryselle onnea vaaleihin ja etenkin Suomen Keskustalle onnea tuleviin koitoksiin!

 

ps. Pitäsikö poliitikoille tarjota vieroitushoitoa vapaehtoisuuteen perustuen?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Väyrynen on voittanut valtakunnallisissa vaaleissa viimeksi 2007 päästessään eduskuntaan Lapin vaalipiiristä. Sen takkiin on tullut ek-vaaleissa, puolueen puheenjohtajavaaleissa ja pressan vaaleissa. Olisin erittäin yllättynyt jos pohjoisen Keskustaäänillä mentäisiin EU-parlamenttiin. Pienet mahikset on ek-vaaleissa vanhojen aikojen muistoksi. Keskustalla on Lpissa vahva kannatus, eikä kilpailijoissa ole julkkiksia.

Tuo ei vielä tarkoita, että Paavolle tulisi mitään roolia puolueessaan. Pressavaalien jälkeinen välistäveto puheenjohtajakisan suhteen jätti puoluetoimistossa takuulla riittävästi hampaankoloon.

Käyttäjän aapomikko kuva
Aapomikko Matti

Jälkiviisaana totean että vuonna 2011 hän olisi aika todennäköisesti päässyt läpi eduskuntavaaleissa jos olisi ollut Lapissa ehdolla. Väyryselle vahvoja kannatus alueita ovat myös pohjanmaa. Väyrysen läpi menoon vaikuttavat vahvasti asettuuko Keskustassa muita vahvoja Väyryseltä hirveästi ääniä vieviä ehdokkaita esim. Takkulan Hannu (Nykyään Turkulainen). Todennäköisesti pelkästään Lapin äänillä ei läpi mennä.

Käyttäjän toimikankaanniemi kuva
Toimi Kankaanniemi

Muistaakseni Paavo yritti joskus olla yhtä aikaa sekä EU-parlamentissa että Suomen eduskunnassa, mutta jotkut rontit kielsivät sen.

Nyt vain ihmetyttää, että Paavo ei ilmoittanut saman tien olevansa ehdokkaana myös kuntavaaleissa 2016 ja presidentinvaaleissa 2018 ja eduskuntavaaleissa 2019 ja EU-vaaleissa 2019............ Kaipa häntä on sentään kysytty jo noihinkin vaaleihin!

Ai niin, presidenttinä hän ei voikaan olla ehdokkaana enää vuoden 2018 jälkeen eikä hän usko, että EU:ta on olemassa enää vuonna 2019!

Mutta hienoa, että Paavoa on pyydetty kaksiin seuraaviin vaaleihin ja että hän on suostunut molempiin!

Käyttäjän aapomikko kuva
Aapomikko Matti

Juu Väyrynen on tehnyt vaikka mitä mielenkiintoista. Pitäähän Paavon jättää jotain tiedotettavaa myöhemmäksikin ei sitä kannata kaikkia kerralla kertoa.

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

Erittäin suuresti kunnioitettu Paavo Väyrynen on nyt ilmoittanut armollisesti aikeistaan. Tämä on meidän alamaisten hyvä tietää jo näin etukäteen. Paavo Väyrysestä tulee varmasti pääministeri paljon muun ohella. Hän voi hoitaa samalla myös valtionpäämiehentehtävät, kun presidentin virka lopetetaan.

Suomi on kaiken tämän Paavo Väyryselle velkaa.

Martti Kauppila

Narsisimista ja korvaamattomuuden tunteesta on ilmeisen mahdoton parantua.

Toimituksen poiminnat