Aapomikko Matti

Valtio SUOSITTELEE avioliittoja/rekisteröityjä parisuhteita alle 20 vuotiaille?


Pääsiäisenä oli taas vaihteeksi aikaa hiukan aikaa käyttää Kelan laskureitä tässä tulos?

Paljon saisin opintotukia naimattomana? : https://docs.google.com/document/d/1fqvaLTk-nOh-Dk2MGXqrKCXxT-ZQVuAn0-YtEo7uYr8/edit?usp=sharing

 

Paljon saisin opintotukia naimisissa/rekisteröidyssä parisuhteessa ollessani? :

https://docs.google.com/document/d/1IXueSe1HKXkdCP-vPUCKgX0ACcXzU7ooCHNCssUZsdw/edit?usp=sharing

 

Eroa ei ole kuin 246,00  €/kuukausi + 300 €/kuukausi valtion tukemaa lainaa....

 

Nyt se sitten löyty ‘’yksi’’ syy mennä naimisiin? (moni on sanonut että ei se naimisiin meno kannatte) Kannatteehan....http://www.oikeus.fi/5835.htm erokaan ei ole hirveän kallis jos on muistanut tehdä paperityöt kunnolla (esim. avioehto)....Valtion tarkoituksena on siis houkutella nuoria solmimaan liittoja?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Jep, Voi olla niin, että ensi vuonna solmituista tasa-arvoisista avioliitoita suurin osa onkin tällaisia kahden samaa sukupuolta olevan opiskelijan lumeavioliitosta, joilla haetaan kummallekin suuremmat opintotuet.

Käyttäjän aapomikko kuva
Aapomikko Matti

Olen kuullut joidenkin solmineet tälläisen liiton ;) ensin opintotuet ja sitten inttitukia vuorotellen.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Ongelmahan on paljolti se, että alle 20-vuotiaitten katsotaan yhteiskunnassamme olevan vielä vanhmpiensa elätettävinä.

Itse vetäisin rajan 18 vuoteen.

Jotenkin tuntuu myös verorahojen tuhlaukselta se, että kun tässä on pari taidelukiota naapurissa, niin näille lukiolaisille, joille ei kelpaa se oma lukio omalla paikkakunnalla, maksetaan yhteiskunnan varoista asumistukea, jotta pääsevät tällaiseen erityislukioon. Joku raja sentään pitäisi olla.

Taisi olla Suomessa joku hevoslukiokin jossain. Omituista maksaa verojen kautta asumistukea jollekin lukiolaiselle, jotta tämä saisi mahdollisuuden harrastaa ratsastusta täysipainoisesti.

Käyttäjän aapomikko kuva
Aapomikko Matti Vastaus kommenttiin #3

Juu se olikin pointtini...Velvollisuutta ei heillä siihen ole. Olen samaa mieltä kanssani 18 vuotta olisi hyvä raja.

Mutta erityislukioista olen hieman erimieltä Lukiokoulutus on erittäin vaativaa ja intensiivistä ja monille se on liian raskasta kun haluaisi tehdä myös jotain käsillään tai haluaa panostaa esim. kieliin. Menemällä erityislukioon voit tehdä tämän ja saat lukionkin suorittua paremmin sinulle sopivasti. Olen itse Pellon Lukiossa ja jos haluaisin opiskella jotain muuta kieltä kuin Äidinkieltä,Englannin ja Ruotsin lisäksi olisi se aika vaikeaa (B-saksa taitaa hyvällä tuurilla onnistua). Muissakin aineissa järjestetään juuri pakolliset ja edes osa valtakunnallisista soveltavista Kemiassa istuin pari kurssia että kaveritkin pääsivät opetukseen ja saivat opiskeltua ja kirjoitettua sen.

Tiesit varmaan että alle 18 vuotiailla vanhempien tuet vaikuttavat erittäin paljon myös asumistukeen. Sinun mielestä siis taidelukiot pitäisi kohdistaa rikkaiden mukuloille ja paikallisille. Taiteilijakin on kunniallinen ammatti. Esille tuomasi Hevoslukiot ovat monesti myös ammattilukioita. Mielestäsi minusta pitää sinun mielestäsi tulla Pienkoneasentaja tai LVI asentaja muita ammatteja kun ei voi Pellossa opiskella.

Joillekin itsenäistyminen aikaisemmassa vaiheessa tekee hyvää ja joillekin se ei sovi vaan palaavat erityislukiosta/ammattikoulusta tuttuun ja turvalliseen Paikallis lukioon. (hyvä näin) Sillä ei erityislukiot ole paikka auringossa eivätkä ne ole kaikille parasvaihtoehto. Perusopetushan on samaa Hangosta Utsjoelle.

Minusta suomessa on hienoa että kaikilla on mahdollisuuksia nousta elmämässä eteenpäin vanhempien tulojen /asuinpaikan tai minkään sitä kokonaan estämättä. (Mahdollisuuksien tasa-arvo). Tämä on syy miksi olen valmismaksamaan suomen korkeita veroja jos tähän kajotaan on pitää myös verojen madaltua kauttaaltaan.

Toimituksen poiminnat