Aapomikko Matti

Matkalla Manner- Suomen pienimpään valtuustoon!

Paljon on vettä virrannut Tornionjoessa siitä kun aloin seuraamaan Pellolaista kuntapolitiikkaa. (n. 8 vuotta sitten) Silloin valtuustossa istui 27 valtuutettua ja nyt kuntavaaleissa valitaan enää 13 valtuutettua. Valtava muutos. Muutos nostaa suhteellisen äänikynnyksen aika korkealle. Tuleva valtuustokausi näyttää onko tarvetta määrän nostamiseen.

Sen kuitenkin sanon että on pötypuhetta se että valtuuston koon pieneminen vie edustajat syrjäkyliltä. Itse asun Turtolassa joka on yksi Pellon suurimmista kylistä. Kylämme on ollut ilman omaa valtuutettua jo yhden vaalikauden ajan. En usko että tähän oli syynä valtuuston koon pieneminen silloin (27->21) vaan se että Turtolaisia ehdokkaita ei äänestetty tarpeeksi.

Näkyy valtuuston pieneneminen kuitenkin ehdokasasettelussa siten että on solmittu kaksi vaaliliittoa toinen SDP:n ja Vasemmistoliiton välille ja toinen Keskustan ja Kokoomuksen välille. Lisäksi Perussuomalaiset on ovat ehdolla omalla 5 henkilön listallaan. Vihreät ovat myös saaneet ehdokkaan pienen tauon jälkeen ja pitkäaikainen valtuutettu ja valtuuston nykyinen varapuheenjohtaja Waaran Tuomo yrittää valtuustoon tällä kertaa oman valitsijayhdistyksen kautta. (Täytyy nostaa hattua näille kahdelle jotka yrittävät valtuustoon yksin listaltaan).

Itse olen Kokoomuksen ehdokkaana. Vaikka Pohjolan Sanomat/ Lapin kansa Pellon kuntavaaleja koskeneessa jutussa mainitsi että Kokoomuksella on suuri vaara menettää edustajansa valtuustossa, niin kommentoin siihen että ennen kuin yhtäkään ääntä on laskettu on matemaattisesti meillä kahdella kokoomuksen ehdokkaalla yhtä hyvät saumat valtuustoon kuin Keskustan kaikilla ehdokkailla.

Suosittelen kaikkia kynnelle kykeneviä äänestämään sillä teillä on nyt valta. Itse käytin oman ääneni ennakkoon ja äänestin itseäni (39), sillä tavoitteenani on päästä Pellon Kunnanvaltuustoon edustamaan Pellolaisia.

ps. Turtolaisille, jos haluatte valtuutetun Turtolasta niin äänestäkää Turtolalaista ;)

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

Toimituksen poiminnat