Aapomikko Matti

Pääkaupunkiseudun kuntien yhteinen hurmoskokous

Tapahtumaltaan kyseinen keskustelutilaisuus muistutti hyvin paljon hurmoksellista (esim. uskonnollista) tilaisuutta. Asiasta paikalla olleiden enemmistön kanssa samaa mieltä olevat saivat raikkaat aplodit huutoinen sen sijaan, jos uskalsi olla vähänkään eriä mieltä asioista enemmistön kanssa sai jopa buuaa huutoja. Mielestäni tällainen käytös ei ole soveliasta minkään kaupungin/kunnan valtuutetulta. Eikä tällainen toiminta lisää mielestäni kiinnostusta ja arvostusta poliittiselle päätöksenteolle. Odotin enemmän pääkaupunkiseudun päättäjiltä kuin pienen maalaiskunnan päättäjiltä. Tämä perustui mm. valtuutettujen koulutustasoon.

 

Itse asia tuli hyvinkin selväksi pääkaupunkiseutujen kuntien lausunto on EI, EI, EI. Sen sijaan se mitä pitäisi korjata jäi enimmäkseen EI sanojen alle.  Saa nähdä kuinka paljon tämä vaikuttaa tässä vaiheessa päätöksen tekoon. Onneksi minun ei tarvitse miettiä oliko tämä pääkaupunkiseudun kuntien kannalta fiksu kannanotto ja tapahtuma kaikkine kuluineen. Onneksi sain kulutettua sairastelua aikaa rattoisasti lähinnä Vantaalaisten veronmaksajien piikkiin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän aapomikko kuva
Aapomikko Matti

Itse olen seurannut n. 10 vuotta kotikuntani Pellon kunnallispolitiikkaa. Sinä aikana on annettu lausuntoja jotka on olleet kriittisiä tai joskus jopa myönteisiä. Sen lisäksi on otettu kantaa pyytämättäkin monia kertoja. Näin pitääkin toimia ja kritiikki on tuotava esille. Joihinkin asioihin ollaan onnistuttu vaikuttamaan toisiin ei.

Käyttäjän IiroKoppinen kuva
Iiro Koppinen

Järkyttävää, että näin suuria kaupunkeja johdetaan tällaisella "johtajuudella". Kalasataman TEHYKE piti olla moderni tavoiltaan ja fasiliteeteiltaan. Mutta ylimielisyys ja liian suuret luulot itsestään kostautuivat. Vapaavuori ja Harkimo: Älkää sotkeutuko asioihin, joita todellisuudessa ette ymmärrä.

Käyttäjän ArvoTammela1 kuva
Arvo Tammela

Akateemiset pääkaupunkiseudun valtuutetut osoittivat käytöksellään etteivät he hyväksy lainkaan sitä, jos jotkut esittävät kritiikkiä heidän jo etukäteen hyväksymäänsä sotevastukseen. Voi perustellusti kysyä, eivätkö he salli sananvapautta niille, jotka rohkenevat olla asioista eri mieltä. Hurmoshenkisessä joukkotilaisuudessa tyhmyys lisääntyy ja valtuutetut saadaan unohtamaan, ajavatko he pääkaupunkiseudun vai koko Suomen yhteistä etua.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Koko Suomen etu olisi, että molemmat kaikkien aikojen lehmänkaupalla aikaansaadut, niin Sote ja varsinkin aivan turha uusi, veronmaksajille kalliiksi tuleva hallintohimmeli, maakuntauudistus, kaatuisivat.

Käyttäjän ArvoTammela1 kuva
Arvo Tammela

Granlund, demarit varmaankin maksaisivat viulut, kuten edelliselläkin hallituskaudella. Omasta mielestään jo varma pääministeri Antti Rinne vuoden päästä pidettävien vaalien jälkeen kumoaa kaikki Sipilän hallituksen tekemät päätökset ja aloittaa kokonaan uuden sote-uudistuksen valmistelun. Kaikki siitä aiheutuvat kulut maksatettaisiin rikkailla, joihin yksikään demari ei tietenkään lukeudu.
Minkäänlaisia lehmänkauppoja Rinne ei tietenkään suostu tekemään yhdenkään hallituksessaan olevan puolueen kanssa vaikka sitten hukka perisi annetut vaalilupaukset.

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas

Ah niin, tosin jokseenkin kaikki puolueet kannattavat jonkintyyppisen maakuntahallintotason luomista, onhan se perustuslakivaliokunnan edellytys koko hankkeen läpiviemiselle.

Toisin kuin kuvitellaan, se jo legendaariseksi noussut lehmänkauppa ei siis koskenut sitä perustetaanko maakuntia (se oli jo sovittu). Ei, siinä oli kysymys siitä MONTAKO niitä perustetaan. Viime kädessä kiistaa käytiin 15 ja 18 välillä, mutta myöskin 5, 9 ja 12 maakuntaa on pyörinyt keskusteluissa.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Kyllä nyt harmittaa, kun tuli selväksi, että kokoomus on pieni vähemmistö, eikä edes yhtenäinen.

Kun kokoomuslaiset ovat tottuneet siihen näköharhaan, että kun kannatus on viidesosa äänestäjistä, se merkitsisi jonkinlaista enemmistöä. Vaikka persuilla tuo näkövamma on vielä pahempi, kokoomuksella se näkyy olevan samaa lajia.

Toimituksen poiminnat