Aapomikko Matti

Kaikki blogit puheenaiheesta Rasisimi

Etelä-Afrikan parlamentti päätti valkoisten karkotuksesta

Miksi ihmisoikeusjärjestöt eivät tuomitse tätä rasismia? Miksi ei Suomen media uutisoi isoin kirjaimin? Löysin vain Iltalehden silotellun jutun aiheesta: Etelä-Afrikka valmistelee maan pakkolunastusta valkoisilta

Ja tietysti Kansalainen on asiaa moneen kertaan uutisoinut: Etelä-Afrikan parlamentti päätti valkoisten karkotuksesta

Kaksi "nollatoleranssia" rasismiin

Seka kirkon että valtion johto väittävät, että niillä on nollatoleranssi työntekijöidensä rasistiseen puheeseen ja toimintaan. Vain toinen näistä väitteistä on uskottava.

 

Rasismivapaa kirkko

Suomen Luterilaisella kirkolla on pitkät perinteet rasismin vastustamisessa.

Hyvästi rasismi, tervetuloa arjen moninaisuus

Ihmisrotuja on vain yksi. Sen nimi on ihminen. Siksi rasismi on käsitteenäkin virheellinen. Sen lisäksi se on surullinen ja pöyristyttävä. Niiden ulkoisesti havaittavien seikkojen, jotka tekevät meistä iloisesti erilaisia, kuten sukupuoli, alkuperä, fyysiset ominaisuudet tai äidinkieli, ei tule olla peruste minkäänlaiselle syrjinnälle. Syrjimättömyys on osa inhimillisyyttä ja osa hyvänä ihmisenä olemista.

Vihaan kyllästynyt

Tämä vuosikymmen on tuonut yleiseen tietoisuuteen termit kuten vihapuhe ja vihakirjoitus. Ilmiö toki on vanhempi, mutta siihen on alettu kiinnittää huomiota melko hiljattain. Se on herättänyt vastareaktioita, ja suuntaus vaikuttaisi olevan yleisesti se, että vihapuheeseen ja vihakirjoitukseen ollaan suhtautumassa aina vain kielteisemmin.

Suvaitsevaisuus koetuksella Kauniaisissa - valtio maksaa

Kauniaisten kaupunki on sitoutunut ottamaan vuosittain 10 kiintiöpakolaista kaupunginvaltuuston vuonna 2013 tekemän päätöksen mukaisesti. Tämän lisäksi KV päätti 13.6.2016, että kaupunki sitoutuu antamaan kuntapaikan ELY-keskuksen osoittaman laskennallisen osuuden mukaisesti (12 henkilöä) niille turvapaikanhakijoille, jotka saavat myönteisen oleskelulupapäätöksen. 

Ei toiselle saa nauraa siksi että se on musta...

Miten ihonväri, kansallisuus tai etnisyys vaikuttaa vitsiin? Mielestäni se voi olla rasistinen tai sitten hauskuuttava tekijä, riippuu hyvin paljon vitsistä, kertojasta ja vastaanottajasta.

No tässä tulee vähän miesten huumoria ja tarina kun istuskelin Tukholmalaisessa soittojuomalassa, meitä istui pöydässä mie, syyrialainen, somali ja rantaruotsalainen, ja tunnemme toisemme entuudestaan.

A säger ”2+2=4” och B svarar ”Det där är rasism!”

Suomessa RKP:n edustajat ovat olleet viime aikoina kovasti populistisella linjalla ja väittäneet faktaa rasismiksi, no fakta on faktaa vaikka se jonkun mielestä pahalta tuntuisikin. Täällä Ruotsissa on menty lehdistön linjalla jossa faktoista puhuminen on opetettu ihmisille rasismiksi jottei se edistäisi SD:tä, hallituksenkin toimesta on myös poliisia kehotettu olemaan raportoimatta tapahtuneista ettei se edistäisi SD:tä. Eli onko tämä demokratiaa?

Kunnallisvaaliehdokkailta vaadittu rasisminvastainen allekirjoitus - mitä se on?

*

Kuuntelin autoradiosta eilen, miten edellisen hallituksen oikeusministeri Anna-Maja Henriksson sanoi muun muassa (muistinvaraisesti):

"Ihmettelen, etteivät perussuomalaiset vaadi että kunnallisvaalien ehdokkaat allekirjoittavat rasisminvastaisen allekirjoituksen, ja hyväksytte sen että muut puolueet allekirjoittavat..”

sekä:

"Ihmettelen, että kaikki puolueet eivät näytä olevan loppuun asti rasismia vastaan (viittasi em. allekirjoittamattomuuteen)".

*

Rasistista jalkapallon peluuta

Itä-Helsinkiin on perustettu maahanmuuttajille tarkoitettu jalkapalloseura "Mylly". Onko tällainen rasistinen tominta aivan laillista? Tukeeko palloliitto tosiaan näin räikeää etnistä erottelua? Ollakseen Myllyn pelaaja, tulee siis olla maahanmuuttaja?

Väkivaltaa hallitusta ja Kokoomusta vastaan

Puhutaan vihapuheesta. Puhutaan rasismista. Puhutaan eriarvoistamisesta. Kuva on sivulta Kokoomuksen, Keskustan ja Perussuomalaisten vastainen kansanrintama. Tämä on todella törkeää ja toivon todella tämän olevan VIELÄ rauhallisessa yhteiskunnassamme erittäin ällöttävä kielikuva! Omat arvoni pohjautuvat vapauteen ja demokratiaan ja niistä en tule mistään hinnasta luopumaan – en edes tässä tapauksessa!

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä